Mens & milieu

We hebben maar 1 wereld, 1 aarde, daarom zijn de producten die we aanbieden altijd zo mens- en milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd. Door nu mooie en eerlijke producten te maken, kunnen we straks een mooie wereld achterlaten.

De GicléePrints

De art print wordt in Nederland geprint d.m.v. de Giclée print techniek op 300 grams FSC-gecertificeerd fine art papier. De inkt is op waterbasis, dus beter voor het milieu. De inkt ligt als het ware op het papier hierdoor wel iets kwetsbaarder dan traditioneel drukwerk.

De Skulls n’ jellyfish Eco-lampenkappen

bevatten geen schadelijke stoffen zoals PVC of andere giftige stoffen. De prachtige franjes en galons hebben we speciaal van bio katoen laten maken.
Het textiel dat we voor de kap gebruiken is van Tencel®. Tencel® wordt verkregen uit o.a. eucalyptusbomen. Deze groeien in speciaal daarvoor aangelegde bossen die worden beheerd volgens de voorschriften van het FSC-keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Op bepaalde stukken grond is geen landbouw mogelijk omdat de bodem niet vruchtbaar genoeg is. De eucalyptusbossen groeien daar echter uitstekend. Zo kan de grond toch optimaal worden benut. Tencel is daardoor duurzamer dan andere houtvezels.
Bij de boomteelt en de productie van Tencel worden zowel het water als de chemicaliën opgevangen en hergebruikt. Door dit Closed Loop-systeem is de Tencel stof helemaal vrij van chemische resten. Het materiaal is daarom huidvriendelijk én biologisch afbreekbaar. Dit is helaas niet altijd het geval bij katoenproductie, waarbij in veel gevallen nog altijd pesticiden en afvalstoffen in de bodem, de omliggende natuur, en soms zelfs op het eindproduct terecht komen.

Winkelwagen
Scroll to Top